Spørsmål og svar

Hvorfor er det ikke lov å gå med vanlige klær inne i badet?

Først og fremst vil Pirbadet påpeke at det er tillatt å ha med seg sarong, badekåpe og håndklær inn i badet, og at det er ikke påbudt å bade, men det er påbudt med badetøy.

Det er mange grunner til dette påbudet:
• Hygieniske årsaker; ved at Pirbadet ønsker at alle skal kle av seg og dusje for deretter ha på seg badetøy slik at alle gjestene opplever et rent og hygienisk bad
• De andre gjestenes komfort; ved at en person som ikke har på seg badetøy ikke kan bade og derfor blir sittende på bassengkanten eller ved et bord for å se på de som bader. Dette kan føles ubehagelig for de som bader
• Sikkerhet; i Pirbadet skal alle under 10 år ha med seg en badende voksen for å holde oppsyn med barnet, leke med det og følge det opp ved eventuelle hendelser
• Enkeltpersonenes komfort; det er 29,5 grader og 60% luftfuktighet i badet. Hvis man benytter vanlige klær i badet vil man fort begynne å svette og hvis man går ut i kaldere luft er det veldig lett å bli forkjølet/syk

Hvordan går jeg fram når jeg ønsker å ha med min baby i Pirbadet?

Babyer elsker å være i Pirbadet, men det er viktig at man som foreldre planlegger godt. Et opphold i Pirbadet varer gjerne 3 timer, så man må huske å ta med mat og drikke på plastflasker (kan varmes i kafeen), håndklær, bleier med mer. Det er tillatt å ta med barnevogn inn i badet, og det anbefaler Pirbadet at dere gjør forutsatt at det brukes poser på hjulene. Babyer bør være minst 4 kilo før en begynner å bade og bør ikke oppholde seg i det varme vannet mer enn 30 minutter av gangen. Pirbadet tilbyr kurs i babysvømming.

Svømmekurs for barn, ungdom og voksne – har dere det?

Når det gjelder svømme- og stupekurs for barn og unge er det Trondheim Svømme- og livredningsklubb som står for dette i Pirbadet. Det er oppstart av nye kurs hver september, januar og april. Se www. tslk.no

Pirbadet arrangerer selv kurs for ikke svømmedyktige voksne og kurs i babysvømming. Oppstart i september, januar og april. Følg med på våre internettsider.

Hvorfor er aldersgrensa mellom barn og ungdom satt til 10 år?

Grensen for å gå alene å bade uten å ha med seg en voksen er 10 år. For å gjøre det lettest mulig for våre besøkende er også skille på pris satt på 10 år.

Hvorfor er det så mye klor?

Det er ikke mye klor i bassengene, men enkelte kan reagere sterkere enn andre, med tanke på røde øyne. Det er ikke alltid kloren som gjør at det svir på øynene, det kan også skyldes små variasjoner i ph-verdien. Vi befinner oss alltid innom de ph- grensene som er tillatt, det samme gjelder klorverdiene. I idrettsbassenget er det faktisk 1/3 sjøvann og dermed ikke de samme klormengdene som et rent ferskvannsbasseng. Jo varmere bassengene er, dess mere desinfeksjonsmiddel (klor) er det i bassengene.

Hvor lenge oppbevarer Pirbadet glemte eiendeler?

Vi tar vare på det meste som blir funnet, og dette oppbevarer vi i 2 uker. Ting som f.eks ikke taes vare på er shampoo, balsam, såpe og lignende.Verdisaker som klokker, smykker og lignende leveres med jevne mellomrom til politiet. Pirbadet tar ikke ansvar for glemte verdigjenstander.

Hvorfor bruker dere klor i vannet?

Bassengvannet skal desinfiseres ved hjelp av desinfiksjonsmidler, i dette tilfelle klor som er det mest anvendte middelet i bad. Kloren skal ha en varig desinfiserende virkning, slik at vannet desinfiser både ved innløp og utløp fra bassenget. Følere ligger kontinuerlig og overvåker vannets behov for desinfeksjonsmiddel. Jo flere som dusjer/vasker seg skikkelig før de hopper i bassengene, jo mindre behov for klor.

Hvor ofte tester dere badevannet?

Vi har kontinuerlig dataovervåkning av vannverdiene. Ved avvik fra disse går det alarm til vaktbua. I tillegg til dette tas det manuelle vannprøver av samtlige systemer tre ganger daglig. En gang pr. måned får vi badevannet analysert hos Næringsmiddelkontrollen.