Menu

Mandag, onsdag og fredag 06.30-21.00

Tirsdag og torsdag 10.00-21.00

Lørdag og søndag 10.00-19.00

Spørsmål og svar

Hvorfor er det ikke lov å gå med vanlige klær inne i badet?

Det er mange grunner til dette:

  • Hygieniske årsaker: alle som skal bade må dusje først, slik at alle gjestene opplever et rent og hygienisk bad.
  • Andre gjesters komfort: det oppleves ubehagelig for de som bader at noen sitter påkledd og ser på.
  • Sikkerhet: alle under 10 år må ha med seg en badende voksen for å holde oppsyn med barnet, leke med det og følge det opp ved eventuelle hendelser.
  • Enkeltpersonenes komfort: det er 29,5 grader og 60% luftfuktighet i badet. Hvis man benytter vanlige klær i badet vil man fort begynne å svette og hvis man går ut i kaldere luft er det veldig lett å bli forkjølet/syk.

Hvordan går jeg fram når jeg ønsker å ha med min baby i Pirbadet?

Babyer elsker å være hos oss, men det er viktig at man som foreldre planlegger godt. Et opphold her varer gjerne i 3 timer, så man må huske å ta med mat og drikke på plastflasker (kan varmes i kafeen), håndklær, bleier med mer. Det er tillatt å ta med barnevogn inn i badet, og det anbefaler vi at dere gjør forutsatt at det brukes poser på hjulene. Babyer bør være minst 4 kilo før de begynner å bade, og bør ikke oppholde seg i det varme vannet mer enn 30 minutter av gangen.

Svømmekurs for barn, ungdom og voksne – har dere det?

Trondheim Svømme- og livredningsklubb arrangerer svømmekurs og stupekurs for både voksne og barn. Les mer her.

Hvorfor må jeg bade samme med barnet mitt – har dere ikke badevakter?

Du må bade sammen med barnet ditt frem til det har fylt 10 år og er svømmedyktig. Dette er rett og slett pga. sikkerheten til barnet. Vi har ikke badevakter, men badeverter – dvs alle bader på eget ansvar! Vi har ikke mulighet til å passe på alle hele tiden (da måtte vi hatt en badevert på jobb pr gjest), men vi har fullt fokus på sikkerhet og service, og jobber forebyggende. Det betyr at hvis vi ser barn som går alene i badet vil du som foreldre bli gjort oppmerksom på at du må følge med hele tiden. Skulle uhellet likevel være ute vil vi bistå på alle måter.

Hvorfor er aldersgrensa mellom barn og ungdom satt til 10 år?

Grensen å bade uten å ha med seg en voksen er 10 år, dette pga. sikkerheten. For å gjøre det lettest mulig for våre gjester er også skille på pris satt på 10 år.

Selger dere badetøy?

Ja! Vi har en badebutikk som selger badetøy i alle størrelser, svømmebriller, badeutstyr og mye mer.

Kan jeg ha med min egen bademadrass i Pirbadet?

Ja, det kan du gjerne.

Selger dere badebleier?

Ja, det gjør vi! Og kjøper du inngang til babyen din hos oss får du en badebleie «på kjøpet».

Har dere kafe?

Ja, det har vi. Ligger i 2 etasje og man kan benytte kafeen både innefra badet (iført badetøy og med løst inngangsbillett) eller du kan sitte i den tørre delen (iført vanlige klær og du trenger ikke betale inngangsbillett).

Har dere ikke noe sunne alternativer på Jafs?

Joda, det har vi absolutt. For eksempel har vi en stor salatbar, der du kan plukke og blande salaten akkurat slik du liker den. Vi har også en del andre sunne alternativer – les mer her.

Hvorfor er det så dyrt å bade hos dere?

Vi mener at det ikke er så dyrt å bade hos oss. Husk når du løser inngang her kan du bade så lenge du vil (innenfor vår åpningstid). I tillegg har vi endel rabatter som gjør det rimeligere. Det er for eksempel billigere å bade alle ukedager enn i helg, høytidsdager og ferier. Vi har familierabatt ved minimum 1 voksen og 1 barn/ungdom/baby: kr.15 i rabatt pr billett. Å kjøpe seg ulike kort så som årskort, klippekort osv lønner seg alltid, da får man svært gode priser – og husk: klippekort er ikke personlig.

Er det lov å ta med egen mat inn i badet?

Ja, det er absolutt lov. Du kan sitte ved et av bordene vår nede i 1 etasje å nye din egen niste. Fint om du rydder etter deg og ikke legger igjen tingene dine, slik at det er ledig plass til nestemann.

Hvor lenge oppbevarer Pirbadet glemte eiendeler?

Vi tar vare på det meste som blir funnet, og dette oppbevarer vi i 2 uker. Ting som ikke taes vare på er for eksempel shampoo, balsam, såpe. Verdisaker som klokker, smykker og lignende leveres med jevne mellomrom til politiet. Pirbadet tar ikke ansvar for glemte verdigjenstander.

Jeg har glemt igjen noe hos dere, hva gjør jeg nå?

Her glemmes det igjen uante mengder hver eneste dag og følgelig kan vi ikke bekrefte/avkrefte hva som er funnet. Du må nesten komme innom i vår åpningstid og se gjennom alt gjenglemt i håp om å finne ditt. Alt vi finner eller som blir levert inn oppbevarer vi i et låst rom, så er dine ting funnet så ligger de trygt! Ikke vent for lenge med å stikke innom for vi oppbevarer maks i 2 uker.

Hvor kan jeg parkere?

Du kan parkere på oppmerkede parkeringsplasser hos Trondheim Parkering – for eksempel ved Rema 1000. Husk å løse billett enten i deres billettautomat eller via appen deres. Du kan også parkere i Trondheim Parkerings P-hus under Pirbadet og husk også her å løse billett. Du kan derimot ikke parker rett utenfor Pirbadet, da risikerer du bot siden det ikke er lov å parkere der!

Hvorfor er det så mye klor?

Det er ikke mye klor i bassengene, men enkelte kan reagere sterkere enn andre, med tanke på røde øyne. Det er ikke alltid kloren som gjør at det svir på øynene, det kan også skyldes små variasjoner i ph-verdien. Vi befinner oss alltid innom de ph- grensene som er tillatt, det samme gjelder klorverdiene. I idrettsbassenget er det faktisk 1/3 sjøvann og dermed ikke de samme klormengdene som et rent ferskvannsbasseng. Jo varmere bassengene er, dess mere desinfeksjonsmiddel (klor) er det i bassengene.

Hvorfor bruker dere klor i vannet?

Bassengvannet skal desinfiseres ved hjelp av desinfeksjonsmidler, i dette tilfelle klor som er det mest anvendte middelet i bad. Kloren skal ha en varig desinfiserende virkning, slik at vannet desinfiser både ved innløp og utløp fra bassenget. Følere ligger kontinuerlig og overvåker vannets behov for desinfeksjonsmiddel. Jo flere som dusjer/vasker seg skikkelig før de hopper i bassengene, jo mindre behov for klor.

Hvor ofte tester dere badevannet?

Vi har kontinuerlig dataovervåkning av vannverdiene. Ved avvik fra disse går det alarm til vaktrommet. I tillegg til dette tas det manuelle vannprøver av samtlige systemer tre ganger daglig. En gang pr. måned får vi badevannet analysert hos Næringsmiddelkontrollen.